onsdag 9 juni 2010

Utan Ledning Styrning Och Kontroll

När vi begärde inhibition så svarade kommunledninge att man bara hade satt unden pengar till en pott och då kunde man inte betrakta dessa pengarna så som vi menade, Otilbörligt stöd till enskild näringsidgare. Och där med gick det att fatta ett sådant beslut enligt Förvaltningsrätten .

Men nu har man tagit detta steget och betalat ut och där är Pankaksföretaget med som mottagare . med andra ord ett otillbörligt stöd till näringsidgare. Vi har tidigare sett faktura spec på inkoppling av pankaksmaskin på 400 000 kr och efter som man gör vad man kan för att hindra en kontroll så kan man undra vad som dessa pengarna avser. och eftersom de inte betalar hyra med tanke på sin egen investering så vidhåller jag att man på detta sättet gynnar enskild näringsidgare.











Man skall sedan ha i minnet att kommunen snart går på knäna då ekonomin är körd i botten , alt enligt överskriften . dessutom gör kommunledningen vad de kan för att få tyst på mig

10 kommentarer:

  1. Det är synd om Lillesjö och Björnerud. De har det inte så lätt. Bra att de kan finansiera sina hyresutgifter genom att motfakturera kommunen.

    Eller vad säger du Boman? Färgelanda behöver ju tillväxt!

    SvaraRadera
  2. Bästa Dick!

    Man kan ha synpunkter hur delstaten Västra Götaland byggs upp, där fyra timmar på akuten är en fråga.

    I Färgelanda byggs ingen framtid upp, här raseras en stark ekonomi under en mycket kort tid, en mandatperiod.

    Med livshotande sår står politiker i kommunstyrelsen i chock och förblöder en hel kommun.

    Jag ber våra politiska partier i Färgelanda att byta ut handlingsförlamade ledamöter i kommunstyrelsen som bevisligen befinner sig i svår chock för vård, fyra timmar på akuten är ingen ting i förhållande till vad nytta ett sådan förfarande skulle göra för Färgelanda.

    Lycka till.

    SvaraRadera
  3. Själklart behöver Färgelanda tillväxt Det behövs i all verksamhet. Problemen i FLA är att vi saknar inflyttning av nya kommuninvånare Kommunen behöver satsa större på barnomsorg, skola, omsorgen av de äldre helt enkelt göra kommunen till en god kommun med möjligheter. Därför hoppas jag att alla politiker tar sitt ansvar. Skippar partipolitiken tar ansvar för ekonomin och budgetsanera den kommunala ekonomin med förstånd. De området som jag har nämnt ovan borde vara befriade för all besparing Rationalisera ibland alla chefsnivåer. Belasta enskilda chefer med flera uppdrag. Att upprepa kritiken av Björnhuset verkar inte vara särskilt kreativt.

    SvaraRadera
  4. Anonym 17.05

    Att upprepa kritiken mot Björnhuset är tyvärr nödvändigt, eftersom politiker i ledande ställning ännu inte vill säga sanningen. Så länge de mörkar, ljuger och provocerar vägrar jag vara tyst. De måste visa att de förstått allvaret i alla fel som begåtts.

    Som de håller på nu undergräver de endast sin egen trovärdighet. Ingen av dem är av den kaliber att de kan åtnjuta mitt fortsatta förtroende.

    Att inte kritisera är att ge dem ett godkännande för deras arbete.

    Tag som exempel de senaste fakturorna (de som finns i denna tråd). Mathuset har hela tiden vetat vilka summor de har att röra sig med. De har kunnat ta fakturorna från underentreprenörer och skicka med vändande post till kommunen för betalning. Varför har de dragit på sig enorma räntekostnader? Har de använt pengarna från kommunen för att finansiera sina ordinarie verksamheter (det har antagligen behövts)?

    Närmare en halv miljon i räntekostnader tyder på kraftigt utnyttjad kredit med tanke på dagens ränteläge. De har själva hållt i taktpinnen av bygget och stått för beställningarna av utfört arbete. Skall vi betala för att de skött sitt jobb dåligt?

    På måndag skall kommunen lära företagarna hur de skall lämna in anbud enligt
    förfrågningar gjorda enligt LOU. Det borde inte vara några problem om arbetena handlades upp enligt LOU. Till sin hjälp har Hr Utvecklingsstrateg (Stalfors) bjudit in Katarina Gip från Dalslandskommunernas Kommunalförbund. Katarina är relativt ny på tjänsten, hon har tidigare sysslat med turism i Dalsland under många år. För egen del hade jag hellre sett en erfaren inköpare alternativt någon från Konkurrensverket.

    På tisdag skall företagrna få en information av Svenskt Näringsliv för att mer detaljerat ta del av frågor och svar i den senaste näringslivsundersökningen. Kan vara nyttigt för Hr Utvecklingsstrateg att få höra var han brister.

    På onsdag är det dags för KF där bland andra intressanta punkter frågan kommer upp om kommunstyrelsen skall få ansvarsfrihet för 2009.

    Som sagt, några intressanta aftnar blir det nästa vecka.

    SvaraRadera
  5. Till 9 juni 2010 17.05
    Tror du på fullt allvar att de nu styrande politiker kommer att ens försöka få till de du efterfråga då de inte har gjort de under de senaste 2 åren.

    Vidare så ville jag bara visa att man nu har betalt ut 82 miljoner till Mathuset AB

    UTAN LEDNING STYRNING OCH KONTROLL
    Annars har jag inget alls emot de du framför.

    Besparingarna har redan börjat då pensionärer som tidigare fått hjälp av kommunen med gräsklippning nu får klara det på egen hand.

    SvaraRadera
  6. Till Anonym 17.05

    En salig blandning av förslag och kritik utan att angripa kärnan till det onda.

    Avsaknad av etik och moral, i många stycken även demokrati, samtidigt som du ser dålig ledning, styrning och kontroll.

    Förstår du inte att du måste börja där, det är just där problemet ligger.

    Först måste politiken bli trovärdig, det får du endast om vissa ledande politiker ställs åt sidan, tyvärr.

    Därefter är det kommunledningens tur, defekta delar byts ut.

    Först därefter kan du prata om att skippa partipolitiken, här måste alla partier vara tydliga till folket om vad som krävs för att i första hand gemensamt komma till rätta med obalansen i vår ekonomi.

    SvaraRadera
  7. Allt väsentligt är utan ledning styrning och kontroll. Björnhuset visar att fakturadisiplin fullständigt saknas.
    Det är till och med omöjligt att bedriva seriös partipolitik i denna röriga miljö.
    Krikerna har förstått allvaret och har lagt ned mycket arbete för att få stopp på dekadensen för att begränsa skadorna. Tack alla Ni som offrat så mycket för vårt gemensamt bästa.

    SvaraRadera
  8. Betalar Mathuset ingenting själva? Städning, försäkring, telia, etc.

    Dick, har du fått samma ersättning då lokalen i Lillågården inte hade någon inredning när den stod klar. Inte ens WC vad jag minns.

    SvaraRadera
  9. jag har inte fått en krona för det som jag har investerat i den av kommunen hyrda lokalen

    Min hyra är heller inte knuten till min omsättning.

    Vi (skattebetalare ) betalar dessutom för driften till Björnhusets gemensamhetsytor (vatten och el) med 38 % . Fast PO J påstår att de betalar 100% . Fast i kontraktet står det så som jag har bskrivit de.

    SvaraRadera
  10. Ang. Hembygdsrörelsen:
    Nog för att det är en hel del som går snett i kommunen och att kommunchefen har det yttersta ansvaret för kommunens verksamheter, må vara sant, men hembygdsrörelsen börjar bli lite väl påhittiga i sina påståenden. Att det är kommunchefens fel att ungdomarna i fråga klistrar upp affischer med Hitler på kan väl bloggen ändå inte mena på fullaste allvar? Han kan bara inte vara barn till alla ungar i Färgelanda...

    Kan inte någon tala reson med bloggredaktionen, det här börjar bli löjligt. Sedan borde han kunna komma fram i ljuset för de flesta verkar veta vem han är ändå.

    SvaraRadera