tisdag 15 juni 2010

Arbetslösheten sjunker i regionen

Det är med glädje som nyheten om den västsvenska arbetsmarknad går mot en ökning i sysselsättningen .
Det kunde vi höra om i radion i morse.
Detta tycke jag är en nyhet värd att kommentera . Då jag vid flera tillfällen fått stå till svars för de Rödgrönas kritik .

Jag kan även glädja mig åt att den senaste väljarbarometern från SCB visar på att den vänstervind som den senaste tiden har blåst , den har kantrat och nu övergått till att åter blåsa alt starkare åt höger.

Om man studerar diagrammet under så ser man att KD har en ganska stor åldersbrädd men med tyngdpunkten på de allra äldsta i samhället.
Om vi stannar där och tänker . Varför är det så ?
Min reflektion blir , att man som ung ofta har sina åsikt som ligger till vänster och med åren går man sakta men säkert åt höger. man får större erfarenhet och större insikt i hur saker och ting hänger i hop och där med inser att kommunismen tyvärr inte fungerar .

Vidare har det ju varit mycket tal om att det saknas invandrare på våra listor , och då särskilt på oss som ligger åt höger. Jag blir då ytterligare förvånad över dessa invandrare som söker sig till dessa vänsterpartier då de många gånger flytt från kommunistiska styre , och sedan hamnat här i Sverige och här går med i partier som står för förtryck och främlingsfientlighet. och då tänker jag på Vänsterpartiet Kommunisterna ( Lars Ålhy är kommunist , som bär hammaren & skäran i rockslaget) & Sverigedomokraterna.
I nästa bild så visas hur de lättfotade och ologiska väljarna kan vara då ideologin inte verkar ha någon betydelse då man kan hoppa precis hur som helst . det enda partiet som hamnar på
undantag är Kd. Där studsar man inte runt.
En annan sak som jag skulle vilja ge en känga till media för är lånegarantier till unga. I vårt område är det bara en som fått ett sådant lån beviljat . regeringen har avsatt 5 miljarder till denna reform men ingen vet om att reformen finns . här lägger regeringen bra förslag och jag tror säkert att man skrivit både insändare , debattartiklar och pressmeddelanden , men om inte media vill basunera ut informationen så kommer inte allmänheten att känna till den .
Kvällens begivenhet bjöd på bra information och det uttrycktes önskemål om att få mer information på det mer konkreta planet . Stalfors fick uppdraget att få till en sådan informations och utbildningskväll lite längre fram .
Det var både tjänstemän och ett antal företagare som var med men jag tycker att det egentligen borde varit fler som skulle kunna haft glädje av denna informationen som bjöds . Lite synda för er som inte kom då jag tror att vi alla tillsammans kan skapa en bättre kommun om alla kan vara med och sälja sina varor och tjänster till kommunen på ett mer jämbördigt sätt.
Den 15 juli träder en ny lag in som också handlar om LOU. då står att kommunen kan bli bötfälld om man inte följer upphandlingsreglerna på rätt sätt. Bötesbeloppet kan bli så stort som 10 miljoner och gäller retroaktivt 1 år från den 15 /7 . vi får hålla tummarna att vi inte åker på ytterligare utlägg då kommunens kassa är körd i botten.

3 kommentarer:

  1. Nu får Du väl ge dig! Har Du aldrig funderat över varför så många människor flyr sina hemländer Ta till exempel chilenarna som lämnade en HÖGER diktatur Vad får dig att tro att de vill byta ut det mot en annan form av diktatur, hur enfaldig får man vara? Jag tycker uppriktigt att Du borde be vänster partiet om ursäkt.Skäms på dig.

    SvaraRadera
  2. Jag skall be Vänsterpartiet om ursäkt när de slängt ut Kommunisten Lars Ohly .

    Salvador Allende Gossens, född 26 juni 1908 i Valparaíso, död 11 september 1973 i Monedapalatset, La Moneda, Santiago, var Chiles president från november 1970 fram till sin död under en statskupp mot hans regering.
    Allendes karriär i den chilenska regeringen sträckte sig över nästan 40 år. Som socialist i Chiles socialistiska parti var han senator och minister i statsrådet. Efter att ha misslyckats i presidentvalet 1952, 1958 och 1964 blev han slutligen vald till president 1970. Efter det kom Pinochet och han var ultrahögerman.
    Fanatism i alla lägen är inget att sträva efter. Ingen av dessa personer verkade för folkets bästa vad jag kan läsa mig till.
    Kanske du vet mer?
    Klicka på mitt namn för att läsa mer om Chile

    SvaraRadera
  3. Nu kan en arg företagare som ej fick en chans att vara med och utföra jobb i Björnhuset således anonymt anmäla kommunen. Tanken är att anmälarna skall kunna vara anonym och således ej kunna "bestraffas av kommunen" om de anmäler. Samt att kommunerna skall ta lagen(LOU) på allvar. Vi får hoppas att kommunen från och med nu uppför sig på ett reko sätt mot företagarna i Färgelanda så de ej frestas att så att säga anmäla för att hämnas.

    SvaraRadera