fredag 11 juni 2010

Så här ville vi att man skulle säkrat projektet och skattebetalarnas pengar

Jag har vid flera tillfällen fått frågan om hur vi ville att man skulle göra med Björnhuset när vi nu tycker att de som görs är fel. Jag har då hänvisat till den skrivelse som Bill hade skrivit. och som också hade lämnats till fullmäktige.
Tyverr ville inte de styrande i Färgelanda bry sig om det utan fortsatte i samma trallen som förut
.

4 kommentarer:

  1. Bränn framtiden och framtiden brann.

    Med fingret i örat och dimmig blick gav sig Färgelanda in i kapitalismens svåra värld där offer skördas i rasande fart.

    Likt ett borrhål på havets botten spyr nu ett okontrollerat skuldberg sitt dödligt gift för skapande av en välfärdsklass i Färgelanda som på sikt hade haft goda möjligheter att generera tillväxt.

    Täpp till och stoppa lånekarusellen nu.

    SvaraRadera
  2. Bill har gjort allt för att få styrsel på projektet. Allt de andra har presterat är att avsätta mer pengar i takt med att företagen har kommit med hot om att inte flytta in eller gå i konkurs. Inget för att säkra och få stopp på den hejdlösa och okontrollerade inpumpningen av dessa enorma summor. Dessutom är Färgelanda redan i ekonomisk kris. Man behöver inte ens vara KD-are för att förstå hur ansvarslöst de andra (ej M) har förfarit.

    SvaraRadera
  3. En annan sak som jag gått och tänkt på är att man gick till fullmäcktige med ett ( enligt de styrande ) genomarbetat förslag på 18 minljoner.

    Sedan bara några timmar under pågående möte , prutar man med sig själv till "bara" 16,5 miljoner. Hur trovärdig är en sådan hantering.

    Vi yrkade återremiss för att vi ansåg att deras förslag inte var genomarbetat.

    SvaraRadera
  4. Hur svårt skall det vara att förstå att hela "bygget" sker utan kontroll. Revisorn,Bill och allmänheten har sagt detta. Dessutom har verkligheten visat att det är så(15 till 90 mkr). Utbetalningarna till ett bolag som kommunen ej ens har kontrakt med gör att det ej går att förstå vad som gäller. Kommunen har betalt enorma summor. Det vet vi. Men till vad. Det vet vi förfärligt lite om. Vem äger de prylar som finns i Björnhuset. Vem skall underhålla grejerna. Vem är ansvarig om brister i utförandet visar sig efter ett år osv. Det är inte klokt så naiva uttalanden som politiker gör. T.ex att företagen själva har gjort investeringar på 10-tals mkr som de själva har bekostat. Jan sa t.ex i KF att denna summa var 30 mkr. Kommunen skulle ju till och med betala 450 tkr för installation av Björneruds gammla pannkaksmaskiner!?
    Att PeO i senaste fakturan till och med betalar räntor på 450 tkr som Mathuset säger sig ha haft för sin checkkredit är inte klokt! Detta motsvarar att checkkreditens 10 mkr skulle varit fullt utnyttjad i ett år(vid 4,5 % ränta). De har ju kunnat skicka fakturorna med vändande post för betalning av kommunen!?? Det har fullständigt spårat ur.
    Det finns inte ord för hur vårdslöst de ansvariga har varit med kommunens ekonomi. En väldigt stor skada har tillfogats kommunen. Skall detta få fortsätta?

    SvaraRadera