måndag 24 maj 2010

Socialdemokraterna vill splittra Färgelanda Kommun

Demenscenter i Färgelanda Kommun.

Kalle redogör för KD´s förslag som innebär att ärendet inte är fullständigt genomgånget och att det hade kommit upp nya förslag som det medborgarförslag som Ahlboms förslog om Tallbacken . Det upplästes. ocn skickas till Ks . Vi hade i vårt förslag skrivit samma sak för att förstärka bilden och vår fundering i sammanhanget var att kan man ha flyktingbarn där utan fara för deras hälsa så måste det kunna gå att bedriva verksamhet där för det som fastigheten en gång är gjord för .
I debatten som följde så blir skilnade mellan den Röda och den Blå väldigt påtaglig , men Kenneth blir lika rörig som vanligt då han i ena uttalandet yrkar på återremiss för att materialet inte är bra utarbetat och i nästa inlägg menar att man skall lita på att tjänstemännen har ett fullt genomarbetat förslag . Till saken hör ju att det är han tillsammans med PO Magnusson som sätter dagordningen och då menar jag att han har dåligt koll på det som släps upp . Han skulle naturligtvis återremiterat ärendet skälv om han hade tyckt att det saknades bitar i underlaget. Detta är ett av de uttalanden som gör att jag drar denna slutsats.
”Kennet C vänder sig till V och menar att proffesionen inte lägger ett förslag som inte är proffsigt förberett. Jag säger bara BJÖRNHUSET. Denne man lever i en bubbla.”
I alla fall så röstade man igenom en återremiss men man ville inte ha med Tallbacken i förslaget då detta ärendet enligt Rune J (S) INTE BERÖRDE DE NORRA DELARNA. Detta tyckte jag var ett inkonsekvent uttalande då man tydligen inte skall transportera gamla , men barn kan man köra runt på dan i ända. Vidare tror Center ,Fp,Voch Sossarna att de har kört över oss då de har glömt att de faktiskt har sagt ja till det medborgarförslag som man tidigare skickade till Ks
ärende 17
Införande om LOV
KS Förslag är att detta skall införas.

Anne-Marie J
menar att det tagit låång tid att införa detta och vill att det skall införas redan nu till årsskiftet . detta skulle också leda till att det blir fler företag i vårdsektorn. Detta instämmer också Hugo H .
Iren menar att att det skall införas vid årsskiftet och hon har heller inga problem med att det finns företagare som tjänar pengar på vård lika gärna som att tjäna pengar på annan verksamhet.
Ulla B menar att man återigen skall lyssna på vad förvaltningen och hänvisar till vad vad chefen där anför . Detta är en typisk Ulla Börjeson kommentar . Lika skälvsäker var hon beträffande dåvarande Barn & Utbildningschef Per Bäckström. Hon har inga granskande ögon över huvud taget utan litar till 110 % på tjänstemännen . Det måste vara en konfliktfylld situation när Bäckström sparkades . Vilken chef skulle man lita på i det läget . Janne E eller Per B.
Chefen Sandal menar också att hennes erfarenheter skall gälla , ångar Ulla vidare i talarstolen och som jag tidigare påtalat så vill dessa chefer ofta styra oss politiker . Med sådana som Ulla är det väldigt lätt för dem att gör det.

Vi är då inte fullt så manövreringsbara. Iren J menar att chefen har fel som påstår att loven skulle bli så dyr som sandahl påstår . de åtgärder som skulle till skulle genomföras ändå. I detta inlägg fick Iren stöd från C då Anne-Marie gjorde sitt anförande. Hon tyckte vidare att det hade tagit för lång tid för genomförandet men där kontrade Ulla med att det faktiskt var Anne-Maries eget fel. Jag för min del tror att denna , ( För att använda Torbjorn Feldins uttryck) LÅNGBÄNK i främsta fall beror på att chefen Sandahl.
Edgardo blir nästan arg bara han tänker på att någon skulle tjäna pengar på sjukvård




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar