onsdag 12 maj 2010

Ridklubben vill utveckla rid leder

Turistplan

Visst är den här bilden lite ironisk då Färgelanda är en vit fläck på kartan . vi upplever kanske att så är fallet ibland.

Planen ska ligga till grund för politiska och
tjänstemannamässiga beslut i frågor som berör turism.

Framgångsrika satsningar förutsätter samverkan eftersom kommun och näringsliv,
inklusive turismnäringen, är ömsesidigt beroende av varandra
WM I motorkross i Uddevalla t.e.x . Detta evenemang genererar boende både på Dagsholm och Furåsen

Någon Tyckte att den nya Infoguiden borde skickas ut till samtliga i kommunen. Och det kanske är en bra idé, men å andra sidan så finns den att hämta på Medborgarkontoret.

Andreas Norum berättade om att vi i Dalsland skall försöka att besöka våra egna turistmål på lågsäsong och info för detta kommer att finnas i butiker och i biblioteket .

Fiskeprojekt över gränserna även in i Norge diskuterades

Infrastrukturen är ett problem. då dagens turister både vill prata i telefon och surfa på nätet

Skötselorganisation av våra vandringsleder och en underhållsplan
vem har ansvaret Markägare eller kommunerna

Barnfamiljerna har i stort sett inget att hämta i färgelanda. De ser vi som ett problem och måste åtgärdat

Boendet i skolorna är ett problem då dessa ej är underhållna och ger ett tråkigt intryck . Man skulle kunna tro att de tillhör Valbohem.

Kulturturism
mer liv på centrum när det händer något på någon annan plats

Stgtex i stigen Ödeborg bruk hade varit intressant om man hade haft en litet utrymme med dessa gamla produktions maskiner som gick.

Dalslandsdäckkarna spelas nu in, en film av Pia hagmark .

Fattigdomen är innovatörens drivkraft
den som konstruerade operahuset i Göteborg är uppfödd i Edstena

Men åter till bilden som jag talade om inledningsvis. Den beskriver inte alls Färgelanda ur en turistisk synvinkel utan den beskriver kommunen ur ett snedvridet Socialdemokratiskt perspektiv.

När vi först skulle gå med i Lidersommarbetet så tyckte hela S gänget att i detta område, så ansåg man att det var bäst för kommunen att inte vara med . Och två år senare så skulle vi vara med . Min slutsats av detta beteende är att , får man inte vara med och bestämma så är man emot allt vad de borgerliga säger och på så sätt skapar en situation där alla i kommunen står som förlorare.


De företag och föreningar som skulle kunna dra nytta av liderpengarna får aldrig tillgång eller möjligheten att göra de åtgärder som lidersammarbetet erbjuder. Men så kom det STORA GenomBROTTET och helt plötsligt så var vi med på banan igen . I min värld är det inget trovärdigt agerande utan bara tjurig småaktighet.


Och vad har nu lider med det här med turism att göra kanske något tycker. Jo det är nästan avgörande om vi vill upparbeta vår kommun till en mer attraktiv kommun för besökare. dessa liderprojet är tänkta att ge landsbyggden en resurs att utvecklas så att våra besöksmål både blitt upprustade och sedan blir marknadsförda. så att gå med i lidersammarbetet är att ha Färgelanda kommuns bästa för ögonen.


Men visst är det vackert i färgelanda , Här har vi mårgondimma över Hillningsätersjön




4 kommentarer:

  1. Dick.

    Du beskyller socialdemokraterna för att vi inte kom med i Leaderprojektet i ett tidigare skede.

    Men alliansen hade väl majoritet? Vilka mer ville inte vara med?

    SvaraRadera
  2. Moderaterna sa nej det gav sossarna en möjlighet att spräcka alliansen. Moderaterna har skapat denna misär i Färgelandas politik under den här mandat-perioden genom denna och flera andra frågor. Jag hoppas dom "nya moderaterna" kan finna nya vägar att få förtroende hos väljare och andra politiska partier för att få en borgelig majoritet.

    SvaraRadera
  3. Jag hyser gott hopp, i de "nya Moderaterna".

    SvaraRadera