torsdag 22 juli 2010

Så vill vi inte ha företagarklimatet i Färgelanda

Kommunikation är att på olika sätt delge varandra information om eller till varandra. I dag fick jag ett flygblad från ett parti som har "demokraterna " i efternamn. Det är kanske svårt att gissa vilket parti som jag menar då samma fråga kan ställas om kortens färg i bridge, det slutar på "er"

Partietifrågan avviker heller inte på något sätt inom just kommunikationspolitiken.
Jag var på Diggilo konsärten här om veckan och där var Tomas , ni vet komikern som också var på kommunfesten . Han hade också kommunikation som ett ämne i sin monolog.

" Byxorna väl uppdragna , kalsongerna syntes inte , skjortan hängande över jeansen och menade då att bara genom att visa sig i en viss mundering kommunicerade han fram sin ålder till oss". Det är lite svårt att på ett komiskt sätt förmedla hur Tomas uttryckte sig , men ni som såg honom hade säkert lika roligt som jag.

Men vad har nu detta med företagarklimatet att göra?
Jo samma parti hade då en väsentlig slutsats med just kommunikation . Man menar att med ökad kommunikation så ökar också alla positiva parametrar i samhället, man får tidsvinst , fastigheter ökar i värde , arbetsmarknaden ökar och där förbättras företagarklimatet.

Och då vill jag gärna spinna vidare på det här . Det är ju så att det fordras mer än bara motorväg genom dalsland. Man måste från kommunledningens sida börja med att behandla alla företag inom kommunen lika. Man får inte favorisera vissa företag och belasta vissa. ej heller får man motarbeta och absolut inte försöka att stjälpa företagare eller företag.

På den här fronten vågar jag nog påstå att här har Färgelandas kommunledning en lång väg att gå.

Jag kan ta några exempel.
Man tar olika betalt per kvadratmeter på likvärdiga lokaler i hyra. En del företag får billigare hyra per kvadratmeter men med högre standard. Vissa företag inreder själva och får stå för hela kostnaden själv medan andra får inredningen och slipper kostnaden. Vissa företag får extrautrustning , t.e.x. markiser medan andra får klara sig för utan . Vissa företag erbjuds en hyra vid förhandlings bordet och en högre hyra vid inflyttningen. En del företag får förtur av tjänstemännens insats medan andra får vänta på sina besked i åratal.

När vissa företag har svårigheter , lånar kommunen ut pengar utan ränta medan andra får betala 12% + diskontot.
Och Kommunchefen driver kampanj mot de företagare som påtalar bristerna inom förvaltningen. Sedan använder politiker inom det röda partiet denna konfidentiella information att försöka slutföra kommunchefens smutsiga arbete.

Därför är jag inte förvånad när Svenskt näringslivs ranking för Färgelanda , hamnar på en säker och stabil bottennotering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar