måndag 19 juli 2010

Röriga Poliser Sänker tryggheten.

Polischefen har blivit religiös och "tror " på nytt arbetssätt.

Detta har vi hört förr.

När man vill stänga polisstationerna på glesbygden ökar polisnärvaron i städerna , och så ser historien ut. Polischefer runt om i landet får ökat tryck från Justitiedepartementet med Beatrice Ask i spetsen. det har ni kunnat läsa om tidigare här på bloggen. detta gör att Niclas Hallgren nu försöker driva kampanj om att vi i glesbygden skall frigöra bundna resurser genom att lägga ner fler polisstationer.

Men protesterna har varit högljudda och då även från politiskt håll. det kunde vi läsa om i bohusläningen i Lördags . Dock inte från politikerna i Färgelanda 2006, då det begav sig. Jag protesterade högljutt men det var ingen i S laget med Zaid i spetsen som brydde sig. de va lika naiva då som nu att tro på polisen i det hänseendet. och när brottsförebyggande rådet med Ulla Börjesson i spetsen, fick ärendet från serviceberedningen 2008 hände inget då heller.

Nu flörtar polisen med mobila stationer så att vi till exempel kan få en container som polisstation. Så bra säger jag . Vad väntar ni på . Eller vad är det för fel på lokalen i centrumhuset.

Mobila polisgrupper.
Länspolismästaren Dan Persson i Värmland föreslår särskilda mobila polisenheter som skall sättas in i glesbygden där rörliga kriminella grupper agerar alt oftare.

Konkreta förslag läggs till hösten .
Mobila polisgrupper ska där med stötta in där glesbygdspolis ofta rationaliseras bort.

Kommer ni ihåg vad Göran Persson sa "Jag beklagar den i och för sig inte, även om landsbygden blir lite dystrare och fattigare. Vad kommer Mona att erbjuda oss.

Historik
I fredagstidningen berättade vi om en 30-års kvinna som tidigt på lördagsmorgonen veckan innan misshandlades i Lysekil , ringde Polisen och ombads då att själv dokumentera sina skader.

Enligt Kvinnan uppgav hon att det skulle ta två till tre timmar för dem att nå Lysekils centrum.

Misshandlad fick ingen hjälp i Hunnebostrand

Beträffande Littorin
Aftonbladet JK - anmäls för förtal

Partikollega visar civilkurage och ingriper i slagsmål . vidare avslöjar han att polisen ljuger .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar