onsdag 4 maj 2011

Försäkringskassans tjänstemän motarbetar Alliansen

Jag har länge hävdat att det inte är regeringen som har agendan att få ut sjuka och handikappade i arbetslivet på ett omänskligt sätt.
I gårdagens nyhetssändningar kunde vi höra att även den statliga myndigheten ISF kommit fram till samma slutsatts.

Det är tjänstmenenen som styr och där med kan jag med fog påstå att Sverige är en partibärande stat som är S Märkt. Men nu börjar snaran så sakta dras åt då vi nu kräver en handlingsplan för att rätta till bristerna.

Emma Henriksson KD uttrycker problemet så här

- Det är allvarliga brister i handläggning och rutiner som Inspektionen för socialförsäkringen, ISF, idag presenterar i sin rapport. Tillsammans med de brister i regelverket som Kristdemokraterna identifierat innebär det att sjukförsäkringen inte ger den trygghet den ska.

- Vi har tillsammans med de andra regeringspartierna föreslagit ett flertal förändringar för att rätta till bristerna i regelverket. Utredningen från ISF bekräftar tyvärr att det fortfarande dessutom finns omfattande brister i handläggningen. Allvarligast är att Försäkringskassan inte gör fullständiga prövningar utifrån det underlag de har.

Att ansökningar avslås utan information även när det finns underlag som styrker att arbetsförmågan är nedsatt på en lägre nivå än den som ansökts är helt oacceptabelt. Allvarligt är också att de interna målen och rutinerna leder till att ansökningar avslås istället för att utredas färdigt. Detta i kombination med det som framkommer om otydligt motiverade beslut och kvarstående omotiverade skillnader i bedömningar på olika beslutsenheter innebär att försäkringen inte är rättssäker.

- De förändringar av regelverket vi har föreslagit är nödvändiga och kommer att ha stor betydelse för de enskilda som berörs. Men för att var och en av oss ska kunna känna trygghet om vi drabbas av sjukdom måste vi också kunna lita på att Försäkringskassan hanterar regelverket på ett korrekt sätt.

- Jag förutsätter att Försäkringskassans ledning återkommer med en handlingsplan för hur de konstaterade bristerna ska kunna åtgärdas.

Ni som följer min blogg vet att jag för en tid sedan skrev att om man spottar på en sten på samma ställe , så blir den blöt. Jag kan nu konstatera att den är rejält blöt  . läs även andra   inlägg i ärendet

Jag kan där med hoppas att dessa sossar som hela tiden har hävdat att det är alliansens förda politik, som har skapat de här problemen. Nu kanske ni skälva inser att de jag har framfört i ett antal inlägg på olika bloggar ,  faktiskt haft rätt när jag påstått att det är tjänstemännen som handlat omänskligt.

1 kommentar:

  1. Hör du Archimedes

    Jag läste ett inlägg på bohusläningens hemsida att du ansåg att det är problem med att ha tjänstemän med kompetens .

    Menar du det på fullt allvar?

    Här är ditt inlägg så du vet vad det handlar om

    En annan politisk blogg som drivs av Dick Jonefelt (KD) har kontinuerligt idiotförklarat tjänstemännen i kommunen. Nyligen skrev han att "nu återstår bara en sak och det är operation rent hus. Vi måste ha in kompetens i förvaltningen nu, Detta går inte längre." Och detta uttalande är bara en smekning jämfört med annat som Dick uttryckt.

    Bill, Dick och Peter Johansson, vilken trio KD har lyckats samla!

    Följ länken och läs Arcemedes kompletta inlägg

    http://bohuslaningen.se/nyheter/dalsland/1.1154575-nu-ska-politikerna-bli-sams

    SvaraRadera