lördag 14 maj 2011

Bäckefors Lasarett = Din röst på Kristdemokraterna

Nu är det bara en dag kvar innan det avgörs!
Skall det bli en förändring och där med en sjukvård som är tillgänglig för alla.
Vi tror vi har den rätta medicinen för för den sjuka regionen.
Jag vet av erfarenhet att engagemang gör skillnad.


Nej till svart lista 

för bensinföretagen

Datainspektionen avslår bensinföretags ansökan om att få upprätta en svart lista över fordon som tankat utan att betala.
Ett säkerhetsföretag har tillsammans med företrädare för bensinbranschen tagit fram en teknisk lösning för att förhindra att personer tankar utan att betala.
Utrustas med kamera
Lösningen bygger på att bensinstationerna utrustas med en kamera som fotograferar registreringsskylten på de tankande bilarna. Numret skickas till en central databas.
Om bilens registreringsnummer finns i databasen sedan tidigare så måste bilisten förskottsbetala för att få tanka.
Varje gång en person tankar utan att betala registreras fordonets registreringsnummer och rapporteras in till den centrala databasen.
Ansökt om undantag
I normala fall är det endast myndigheter som får hantera personuppgifter som rör brott och misstänkta brott, skriver Datainspektionen i ett pressmeddelande.
Säkerhetsföretaget har ansökt om undantag från den regeln för att kunna lagra uppgifter om obetalda tankningar i sin databas.
Integritetsrisker
Något Datainspektionen alltså säger nej till.
– Svarta listor av den här typen ger upphov till särskilda integritetsrisker som exempelvis risk för felaktiga registreringar och att uppgifter kan användas i helt andra sammanhang än vad de ursprungligen samlades in för, säger Datainspektionens generaldirektör Göran Gräslund, enligt ett pressmeddelande.
"Olycklig utveckling"Han anser att det finns risk för att andra branscher vill upprätta samma typ av lista och att det vore en olycklig utveckling för samhället.


Tråkigt när myndigheter är så långt från verkligheten att de inte fattar att brottslingar alltid ligger steget före . Jag läste också på bohusläningens hemsida att det är fler än jag som höjer rösten för att få tillbaka polisen hit till Färgelanda .

Nu när vi har möjligheten att driva frågan inom majoriteten så kan vi därmed ställa kravet mot polismyndigheten då den inte hittills har kunnat upprätthålla ordningen . Jag tycker inte att det är rimligt att kommunen skall behöva betala 80000:- som det kostar att upprätthålla ordningen .

Polismyndigheten i VG sänder sina räkningar till arrangörer av stora evenemang då de anser att detta är extra ordinära åtgärder. Med den logiken borde vi sända vår faktura till polismyndigheten . då de i det här sammanhanget inte klarar av sitt uppdrag som faktiskt åligger polisen .

1 kommentar:

  1. Så där ja
    nu har man röstat bort Bäckefors Lasarett , in med maxtaxa innom västtrafik och längre köer . Åldersdiskriminering på tandvård.
    Och slutligen enän mer utarmning av landsbyggden.

    SvaraRadera