tisdag 31 maj 2011

Serviceberedningen 110518



Lis utställningen kommer att ske under första delen av sommaren.
Juni juli är utställningstiden och annonsering kommer att ske i Bohusläningen , Dalsläningen samt i lokalbladet Grannen.

Enda förändringen är att området runt Hillingsätersjön är borttaget samt att man minskat lite i Ellenö med hänsyn till fornlämningar
Justering av detta beslut valdes undertecknad

Lagen om plan & bygglagen

Jan Myren gick igenom på ett bra sätt vad den nya bygglagen innebär och varför man nu så förhastat tagit denna lag.

Orsaken är att det är alldeles för mycket byggfusk både konstruktionsmässigt och att arbetet utfört direkt felaktigt. En del menar att Martin Timell har en viss inverkan och talar om begreppet som en Timelleffekt. Andra menar att det där med duschhörna är rent förkastligt då du aldrig kan bygga bort den typen av fuktskador. 

Enligt försäkringbolagen så har ca 30 % av alla hus byggda under 86 och framåt den här typen av skador och det är den främsta orsaken till att vi nu har fått en ny plan och bygglag.

Taxan blir därmed höjd och det innebär en betydande merkostnad , med betydande kontroll från förvaltningen . Men att då skall man ha igen dessa pengar då bygget blir rätt utfört .

Kraftledningen genom Dalsland.

Föreslår kommunen att den skall grävas ner. Här hoppas jag att man från kommunens sida håller emot så mycket som möjligt så att nedgrävning kommer till stånd.


VA Sammarbetet.

PO informerar om VA sammarbetet.
Vi fortsätter att göra en genomförande utredning Hur när och var.
Den gamla beredningen har fått fortlöpande information om hur sammarbetet med Uddevalla sett ut och vi kommer att fortsätta detta.


Fibernätet.

Det finns en samordningsvinst att lägga ett tomrör då vattenfall nu gräver en ledning mot Lerdal.
Kommunen har också för avsikt att anordna en ringledning i kommunen

Näringslivsranking.

Vi hade också upp näringslivs rankingen på dagordningen
Vi kommer aktivt att gå igenom punkt för punkt för att se var i bristerna hos kommunen ligger. I den enkäten som Svenskt näringsliv baserar denna rankning kommer vi att gå igenom för att bilda oss en uppfattning om hur vi skall komma runt problemet. Jag tror att den genomgången kommer att vara nyttig då kommunens framtid hänger på hur vi (kommunen) tar hand om ”våra”företag och våra företagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar