onsdag 24 augusti 2011

Storregion Nej tack

Jag har inget emot Värmland , men en ännu större region än den kolloss som redan är skapad. Nej tack!
För ett antal år sedan sa dåvarande reginoschef på frågan varför regionen gick med så stora underskott. Jo det beror på att det tar för lång tid innan transaktioner ut i verksamheten  når bokföringen och då blir det eftersläpning i redovisningen och där med svårt att sätta in åtgärder i ett tidigt stadium . 

Redan då tyckte jag att det hade varit bättre med tätare organisation då det där med skulle bli enklare att administrera och avdriften mindre.

Här är några av de kommentarer som finns på sr.se/vast hemsida.



6 Kommentarer
skriv en kommentar
Samverkan är OK, men...
... inte en ännu större koloss på lerfötter via en sammanslagning, tack!
Ta EU/EMU som ett varnande exempel!
Storregioner: Förfelat tänk
Tanken med storregioner är förfelad. Varför flytta beslutsfattandet längre bort från den enskilde medborgaren, istället för närmare? Risken är också allt för stor att tjänstemännen som ska administrera regionen får för liten kunskap om varje dels specifika förhållanden och förutsättningar. Det går definitivt inte att utgå från Göteborgskunskap när även nordvärmland berörs av samma beslut.
Istället för storregioner: Fundera över varför dagens län inte klarar att samarbeta om gemensamma frågor.
Om regionbildningar i allmänhet
Man vill göra effektiviseringar, men varför undersöker ingen möjligheterna att slå ihop landsting och kommun istället? Geografiskt begränsat samtidigt som man borde kunna göra samordningsvinster inom administration och vårdsektorn.
SV:Om regionbildningar i allmänhet
Byråkratin inom region Väst lever sitt eget liv,utan krav på rationaliseringar eller ökad produktivitet.Man behöver inte ha någon större fantasi att fundera på vad det är för verksamhet som kommer att växa när regionen växer ihop med Värmland,just det- byråkratin.
Samverkande län
Samverkande län kan bilda regioner av olika slag. Värmland och Närke kan bilda en livskraftig region inom olika områden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar