måndag 22 augusti 2011

Kritiska invånare blir uppringda

Som en del i kommunens förbättringsarbete ska medborgare som är kritiska till samhällsbyggnadsarbetet bli uppringda och en dialog ska föras. Detta har fått ett blandat mottagande.

Kenth Johansson slutade som kommunchef i våras men har fortfarande vissa uppdrag inom verksamheten. Ett av dem blir att samla in kritiska synpunkter som politiker i kommunstyrelsen mottagit från medborgare. Om synpunkterna rör större frågor inom samhällsbyggnad eller är av sådan art att man anar att medborgaren har missuppfattat verksamheten ringer Johansson upp personen för en dialog.

– Vi vill få en tydligare struktur på klagomålshanteringen. Det handlar normalt inte om frågor som är personliga även om man kan vara berörd personligen. Men det handlar inte om att tala folk till rätta, säger han.

Ändå röjd
De som hör av sig till politikerna med synpunkter får därmed räkna med att ärendet blir offentligt, men det är ingen större skillnad mot hur det brukar vara, menar Kenth Johansson.

– Anonymiteten är ändå röjd vid större projekt. Om folk tycker att de inte blivit bra behandlade är det positivt att vi kan göra en återkoppling för att se vad som har blivit fel.

Henrik Lundbjörk
0303-20 68 23
henrik.lundbjork@kungalvsposten.se

TYCK TILL
På vilket sätt skulle det här systemet påverka dig att höra av dig till kommunen med synpunkter?
Skicka ett mejl till redaktion@kungalvsposten.se

Ja så stog det i Kungälvsposten här om dagen. Ett intressant förslag tycker jag. något för färgelanda politikerna att ta efter kanske.

Sedan tycke jag att media åter igen går sossarnas väg . under hela helgen har man trummat ut att S vill sänka skatten för pensionärerna.

Detta är väl inget nytt , Kanske för sossarna då en skattesänkning inte är deras mantra utan tidigare har man ju velat höja för de andra och där med få en utjämning på skatteskalan. Men nu vill man alltså sänka!

Ett bra förslag men detta har faktiskt KD drivit sedan 2009 på rikstinget först och sedan kom Mats Odell med det förslaget i April Maj förra året och nu kommer sossarna med samma förslag.

Det borde inte vara så svårt att få igenom an sådan skattesänkning nu när så många i riksdagen är av samma åsikt . Skall bli intressant att se vad som kommer i höstbudgeten.

2 kommentarer:

  1. Det handlar ändå ytterst om att organisationen alltid behandlar kommuninvånarna respektfullt. Beslut skall alltid kunna gå att förklara.
    En så viktig sak som sammhällsbyggnadsarbetet är redan omgärdat av väldigt många lagar som skall säkra den enskildes rätt. Till sist handlar det om att politikerna lyssanar på sina invånare. Därför tycker jag att förslaget är krystat. Om personalen ej fungerar så är det oftast ett ledarskapsproblem man har.
    Till den som vill veta hur det skall fungera så vill jag rekomendera att läsa den nya bloggen Färgelanda monarki(Googlea).

    SvaraRadera
  2. Det här var intressant att läsa! Om man ringer upp personer som lämnat in någorlunda sakligt framställda klagomål (och lämnat sina kontaktuppgifter) så tycker jag att det är ett mycket bra initiativ! Förutsatt att man verkligen förklarar att man är intresserad av synpunkterna för att kunna bli bättre och förutsatt att man aldrig hamnar i försvarsställning. Det är ju i princip så som klagomål alltid bör hanteras, det vill säga som möjligheter att bli bättre.

    SvaraRadera