fredag 6 augusti 2010

Rutavdraget har mångdubblat omsättningen

Sedan rutavdraget infördes för tre år sedan har omsättningen för hushållsnära tjänster i Sverige ökat från 200 miljoner kronor till 2,5 miljarder kronor.

Under det senaste året har mer än 200.000 svenskar köpt hushållsnära tjänster, vilket är en 100-procentig ökning jämfört med året innan. Det skriver Dagens Industri som tagit del av en ny rapport från branschorganisationen Almega.

Enligt rapporten har antalet hemserviceföretag blivit mer än dubbelt så många sedan början av 2008. Antalet anställda har ökat från några hundra till 11.000.

”Framtidstron om marknadens utveckling i den här branschen har inte varit så här positiv sedan skattereduktionen infördes 2007. Samtidigt är oron för dess borttagande just nu monumental”, säger Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega, till Dagens Industri.

Intressant rapport tycker jag . Det visar att trenden om att minskad skatt och där med billigare pris på arbete ger ökad konsumtion .

Nu vill alliansen med Maud Olofsson ökan konsumtionen ytterligare för personer över 75 år. Enligt mitt tycke ett helt perfekt förslag. Det är också så att det är samma Maud som ville rädda SAAB med statliga garantier , där Mona Shalin också ville göra samma sak men uttryckte sig så klumpigt att det egentligen inte var någon som förstod vad hon menade.

Inte förrän reportern summerade och sa att" då är ni ju överens i den här frågan".

klicka på länken och se videoklippet

Och så vill Mona Shalin stänga 2 TVÅ SAAB fabriker genom att ta bort RUT avdraget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar