lördag 20 april 2013

Polisen storsatsar på fartkontroller


I fjol skadades 28 900 personer så svårt i trafiken att de måste föras till akutsjukhus, visar statistik som Transportstyrelsen. Det motsvarar 79 trafikskadade människor varje dag.

6 600 personer dör årligen av rökrelaterade skador. Det blir 18 personerna som dör dagligen Det kostar samhället ca 30 miljarder årligen. 15 000 ungdomar börjar röka varje år. 9 av 10 börjar röka före de fyllt 18 år. Vad gör samhället åt den här frågan? Det är sällan man ser rubriker om kol orsakad av rökning.


Det hade varit bättre om polisen la in resurser på den så kallade vardagsbrottsligheten och på det viset får upp uppklarningsprocenten från nuvarande låga nivå . polisen löser inte ens tre av hundra anmälda stölder eller inbrott. Bara 2,5 procent av tillgreppsbrotten och 3,4 procent av skadegörelsebrotten .


Så Vad gör polisen då?


Jo man kollar hastigheten på bilarna och då är inte hastigheten som är den största boven då var tredje allvarligt skadad i trafiken förra året var en cyklist.



Läs artikeln i Bohusläningen!

2 kommentarer:

  1. I en liten kommun är denna fråga lätt att greppa och få ordning på. Mönsterås är ett bra exempel. Det är absolut något som ej fungerar i Färgelanda. Det-det måste väl alla vara överens om nu.
    Vad detta något är är också ganska enkelt att förstå om man vill.

    SvaraRadera
  2. Hoppsan. Min kommentar skulle stått under det du skev om företagsklimat.

    SvaraRadera