torsdag 25 april 2013

Medborgarförslag


Från: Dj Electronics Hedekullen 3 [mailto:dj.electronics@hotmail.com]
Skickat: den 25 april 2013 13:11
Till: Martinsson Marianne; Johansson Peter; Andersson Ragnhild; Per Krokström Moderaterna; tb.jakobsson@telia.com
Ämne: Medborgarförslag
 Med anledning av den rådande attityden i Färgelanda  och det nu mer eller mindre cementerade Företagarklimatet, förslår jag att kommunen omgående försöker att anstränga sig i att förändra den rådande situationen genom...
 Att 
  1. Ändra namnet på vårt "Industriområde" utefter väg 172 ändras från nuvarande " KRÄMAREVÄGEN" , 
Till något som en företagare skulle kunna uppfattas som mera positivt.
 2.  Detta bör ske relativt snabbt då det nu börjar växa fram en etablering där och att kommunen också står för de kostnader som namnbytet ger för de nu etablerade företagen .
 3.  Inrättar en kompetent företagslots eller liknande person ur förvaltningen som tar på sig rollen som språkrör mot kommunen som företrädare för kommunens företag rörande frågor som handlar om samspelet  " Kommunen-Företag. 
Förtydligande  Personen i fråga skall alltså hjälpa företage så att korruptionen i olika riggade upphandlingar undanröjs.  Jag inser dilemmat i denna personens arbetsuppgift varför denna personen borde vara kommunchefen. 
Risken för korruption borde därför kunna minimeras då ett avslöjande om densamma leder till avsked.
 4. Samarbetet mellan kommundelarna Färgelanda - Högsäter skall intensifieras så att alla invånarna i Färgelanda Kommun känner sig tillhöra den samma och inte som nu, att gränsen mellan nord och syd går vid Hjärtsäter.
 5. Kommunledningen tar fram ett åtgärdspaket för att förbättra företagarklimatet så att den nedåtgående  invecklingsspiralen vänds mot utveckling.
 6. Målsättningen för företagsklimatet höjs från nuvarande låga nivå till att inom 5 år ha en placering bland de 100 bästa i landet.
 Förslagsförfattare 
  Dick Jonefelt

2 kommentarer:

  1. Bra att du håller i blåslampan.
    Som det har varit så har det ju absolut inte fungerat. Resultaten ser vi ju.

    SvaraRadera
  2. Tack Bill .

    Ja något intresse från de styrande verkar det inte finnas så jag hoppas att det räcker med en blåslampa , Annars får man väl se till å få en syl i röven på dom också .

    SvaraRadera