söndag 11 november 2012

Frukostmötet idag lockade ca 80 företagare!

Skojade bara . Detta gäller naturligtvis inte Färgelanda. Men jag minns hur det var i Färgelanda för ca 15-20 år sedan . Då hade vi en företagsrepresentant från kommunen som hetta John Sensier. 
Företagsmötena då var ofta på kvällstid och samlade ca 30 till 40 personer. 
De var på den tiden som kommunen tyckte att det var viktigt med företagande. 
Väldigt mycket handlar om attityder och i vissa kommuner har man kommit långt och håller sig i framkant medan andra tycker att det kvittar och håller sig där med i bakkant. 

Här har vi ett kommunalråd som förstår att kontakten med invånarna är viktig och som med jämna mellanrum  berättar vad som som händer och sker. 

Vårt Kommunalråd Peter Johansson , berättar inget. Varför kan man undra.
Min slutsats är att här händer det inget!

http://germundsson.blogspot.se/
 

Frukostmötet idag lockade ca 80 företagare! Information om företagen Woody och Cosmo Truckcenter, uppdatering om tågprojektet och lite om centrumåtgärderna stod på programmet.

1 kommentar:

  1. Om man tittar på Germundssons blogg så förstår man att det finns en tillit som gör att en meningsfull interaktion med medborgare och företagare har uppstått.
    Denna tillit har byggts upp genom engagemang och ömsesidig förståelse.
    I Färgelanda verkar det som att det är viktigast att intill absurdum försvara den egna verksamhetens tillkortakommanden. Locket på för tillit och utveckling alltså.
    Allvarligt talat-Det är en klasskillnad när det gäller politisk styrning mellan Markaryd och Färgelanda. Så går det som det gör också. Men det är aldrig för sent för förändring.

    SvaraRadera