onsdag 28 september 2011

Färgelanda Kommun går med miljoner i "Vinst"

 Så långt allt väl. Men när man läser vidare på Sossarnas BLOGG "Bohusläningen" ser man med all övskvärd tydlighet att de förlusttyngda delarna i kommunen så står friskolorna för blysänket.

Tragiskt att man nu blandar in S motståndet i redovisningen . S & V har ju under alla år motarbetat både friskolor och gör också tummen ner för det moderata förslaget " Utmaningen". Det ser man när man läser de censurerade inläggen på Bohusläningens Blogg ( hemsida)

 Det blir också tydligt när man läser Mattias Modéen artikel i ärendet.

--För sektor barnomsorg och utbildning ser det bekymmersammare ut. Prognosen säger ett minus på 3,9 miljoner kronor vid årets slut.
– Det beror på ökade kostnader med ersättningar till de friskolor som startat i Järbo och Stigen, säger Eleonor Bodén.

Om det nu skulle vara så att det ligger någon sanning i detta så får man väl ge Henrik Lind en bättre kulram då det faktiskt är han som bär ansvaret för budgeten. För min del tror jag att det behövs en förnyelse även på den här posten då kommunen betalar en massa kulor för att få ett korrekt arbete utfört .

Men som Eleonor Bodén uttryckte det på en redovisning. - Skit in , Skit ut.

5 kommentarer:

  1. Du har väldigt lätt för att skjuta all skuld på tjänstemännen, vilket jag tycker är ett tråkigt beteende från dig och även andra politiker. Denna minuspost beror inget annat än på att det kommit ett politikerbeslut om försäljning av skolorna där man helt blankt struntar i dom ekonomiska effekterna. Jävligt fegt att skylla på Henrik Lindh! Ta ert ansvar och säg att ni väljer ett negativt resultat för att ni tror att det gagnar kommunen i helhet på sikt eller vad nu det kan tänkas vara som är anledningen till att ni skiter i ett negativt resultat?

    Just nu drar jag alla Färgelandapolitiker över en kam, oavsett parti, och ekonomen sa det mest vettiga i detta sammanhang, "skit in, skit ut"!

    Sluta tramsa, sluta köra rävspel, sluta hacka på allt och alla!

    Ta ansvar, samarbeta, var ödmjuk men våga ändå ta obekväma beslut.

    SvaraRadera
  2. Om det nu är så att det negativ resultatet beror på utförsäljningen så kunde väl S Bloggen Bohusläningen skrivit det i artikeln då.

    Varför gjorde man inte det?
    Kan det möjligen bero på att förvaltningen med Henrik i "S"petsen inte vill ha friskolor.

    Kanske att ett obekvämt beslut som du talar om är just att sanera i leden.

    SvaraRadera
  3. Men för von Döbeln, du skriver ju själv att ekonomen talade om varför det gått negativt, vilket jag uppfattade du citerade från Bohusläningen?

    "sanera i leden", just sådana uttalanden som får politikerföraktet att blomstra. Jag håller mig objektiv och ser saker ur Färgelandas bästa utan partifärgade ögon.

    Du, som represnterar politkerna (det låter mycket så i alla fall), har en mer enkelriktad syn och vägrar ta av dig skygglapparna. Tänk vad bra det hade varit om politkerna, rätt över partigränserna, kommit överens om att dom total felat i hanteringen av kommunens viktigaste frågor och därifrån börja om att jobba med tjänstemännen till ett bättre Färgelanda.

    Att "sanera i leden" kommer inte ge den effekten (och även det är lite grumligt om vad ni tror er uppnå med att sparka alla tjänstemän som har mage att utföra sitt arbete inom dom premisser och lagar som finns) så länge ni politiker beter er som naiva småungar.

    SvaraRadera
  4. utföra sitt arbete inom dom premisser och lagar som finns

    Skriver du
    Handen på hjärtat .... Har vissa tjänstemän alltid gjort det?

    Vidare skriver du:
    Tänk vad bra det hade varit om politkerna, rätt över partigränserna, kommit överens om att dom total felat i hanteringen av kommunens viktigaste frågor och därifrån börja om att jobba med tjänstemännen till ett bättre Färgelanda.

    Å hur fan hade du tänkt dig att det skulle gå till?

    SvaraRadera
  5. Jo, fan, jag hade tänkt mig att dom jävlar i mig skulle var lite ödmjukare!

    Handen på hjärtat - hittils så vitt jag vet har dom gjort det. En och annan gråzon finns det förstås och ett och annat misstag men så är det överallt. Inte tillräckligt för att börja sanera. Och är det specifikt Henrik Lind du talar om så yrar du i nattmössan.

    Sedan är det väl frågan om du är rätt gubbe att döma i denna frågan med tanke på ditt agerande gällande din hyrestvist.

    Du säger en del vettiga saker men tyvärr raser du alltid det lilla förtroende du fått hos mig med något idiotiskt utspel.
    Jag vet inte, men får känslan av att det är fler som tycker så. Du borde lägga ner lite mer tanke innan du trycker på "knappen".

    SvaraRadera