måndag 18 november 2013

Färgelandas politiker. In i helvete TRÅNGSYNTA!

Krämarevägen behandlas nu på Onsdag Kl:08.15-08.40


Att dom skulle byta namn på vägen hade jag hoppats på men så blir det inte .

En annan sak som jag tycker är anmärkningsvärd är att man anser att samspelet mellan kommunen och företagen i kommunen skall lösas av de organisationer i regionen som kommunen har samarbete med .

Den typen av uppdrag har inte varken ALMI, Innovatum, nyföretagarcentrum eller andra sådana aktörer.

Vad jag menar är att dom överhuvudtaget inte fattat frågan.
Man skall utse någon tjänsteman som arbetar på kommunen och skall företräda kommunens företag rörande frågor som handlar om SAMSPELET mellan Kommunen och företagen.

Som jag ser det så har man svarat "Goddag Yxskaft".

Samma är det med nästa fråga. Man kommer inte att utarbeta en plan på hur på vilket sätt invånarna från norr skall känna sig som FÄRGELANDABOR!
SVAR Goddag Yxskaft igen.

Och sedan har vi pudelns kärna. Företagarklimatet!
Man fattar inte att rankingen är ett betyg!

Om du söker ett arbete och påstår att du är en tusan till duktig arbetare så kvittar det vad du säger om du har ett dåligt betyg som du söker på. du får ändå inte jobbet!

Samma sak är det med rankingen. När kommunen söker företagare och dom kollar in vilket betyg kommunen har , så väljer dom en annan kommun.

Man anser att betyget som invånarna har givit Färgelanda som kommun ,  i sig inte är  viktigt utan det handlar om vad kommunen kan erbjuda företagen som kommer hit.

problemet i det resonemanget är att det inte kommer några företag hit då de tittat på betyget och där med drar slutsatsen att Färgelanda kommun inte har något att erbjuda.
Trångsynt som fan själv!

Läs Bohusläningens artikel 

Kolla in vilka "ämnen " som invånarna sätter betyg på. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar