fredag 17 augusti 2012

Fortsättning på att Färgelanda skall vara endast boendekommun

I går var jag ute på en promenad och då tog jag det här kortet
Och då slog det mig att det inte skulle finnas några sponsraende företag  heller. det i sin tur skulle bidra till att våra föreningar inte skulle kunna ha den verksamhet som dom har i dag då det mesta kostar pengar.


Någon Harvens dag skulle det inte bli, lika lite som fotbollskup eller jenevilyra , Ödeborgs IF midsommarfirande Fyrverkeriet i Stigen på valborg eller någon annan tillställning där det fria näringlivet är med och sponsrar. För alla föreningar är inte lika lyckligt lottade som Balongklubben som fått TORP Köpcenter som sponsor.

Om nu Alliansen C M och KD är Kattastrof i kommunen så menar jag att de röda och FP är rena armagenddon ((i Nya Testamentet) Den sista striden mellan gott och ont innan Domedagen.)

3 kommentarer:

  1. Och vad tror ni händer med ett samhälle utan ett förreningliv.

    Jag tror inte att det kommer att existera då ungdomarna inte har något att göra och att folk kommer att välja någon annan kommun att bo i.

    min slutsats blir att det är viktigt att kommunen jobbar på rätt sätt med det fria näringlivet och då kan man inte köra vissa företag i deg och andra i gräddfil.

    Det måste finnas andra människor att kunna väljas in i kommunhuset som talar om för våra tjänstemän hur de skall arbeta och framförallt hur de skall bemöta företagen i den här kommunen .

    Annars kan man lika gärna överlämna rodret till Uddevalla eller varför inte gå upp i Dals-Eds kommun. Då skulle vi i ett naffs hamna på de 50 främsta i stället för som nu nästan SIST!

    SvaraRadera
  2. Väljarna blev delvis lurade förra valet!
    Men det skall egentligen inte behövas att politikerna talar om för tjänstemännen hur de skall jobba med näringslivet. Detta om de väljer rätt tjänstemän. Men det allvarligaste är att politikerna många gånger styr tjänstemännen till ett tokigt agerande. Privata intressen och rena "grannfejdsageranden" kommer före allt annat. Den som vill vara med måste först ta plats i sandlådan.
    Framtiden ser alltså ganska mörk ut. Tyvärr för alla oss som bor här.

    SvaraRadera
  3. Tummen upp för ditt inlägg , men var hittar man kompetenta bra tjänstemän när det verkar vara en rundvandring mellan kommunerna på inkompetenta sådana.

    nu senast Henrik Lindh till Orust kommun. PO Johansson till Tanum , Jan Eriksson till Trollhättan Ekonomi Johan till Göteborg Och slutligen den skadalomsusade Ragnhild Andersson från Göteborg till Färgelanda.

    Så var finns det bra självgående Chefer där du som politiker inte skall behöva vara med och peta. Och den erfarenheten som jag har från det politiska livet i Färgelanda (sedan 98 )

    Så vill jag påstå att man inte bara kan sitta på åhörarbänken och sedan lita på att tjänstemännen gör enligt den politiska inriktningen.

    Varken på lokaplanet eller på riksplanet fungerar det så
    Försäkringskassans tjänstemän är ett lysande exempel på hur de försökte styra i en annan riktning än den som politikerna i Stockholm la.

    Det är i dessa lägen som revisorerna skriver.

    Utan Ledning , Styrning Och Kontroll

    Beträffande "grannfejdsageranden" så är värmeverket i Färgelanda just ett sådant . helt rätt!

    Sedan är det tyvärr lätt att hamna i sandlådan då man allt som oftast får grus i ögonen av en blöjpolitiker bredvid och då dras med genom att kasta tillbaka.

    SvaraRadera