fredag 15 mars 2013

Årsmöte i uppfinnareföreningen Heureka



Verksamhetsberättelse för Heureka Verksamhetsåren 2012


Dick Jonefelt blev inbjuden till Arenans årsstämma.


Ny styrelse valdes till Heureka , Ordföranden Anders Götner ledamöter valdes Lars-Erik Molin (senare kassör) Potr Gabrys (Senare sekreterare) Sture Schevenius Bernt Olsson, Åke Johansson och Dick Jonefelt.
En längre diskussion följde då det fanns oklarheter i räkenskaperna vilket resulterade i att ett extra årsmöte hölls.

Vår ordföranden Anders Götner avsade sig posten som ordförande p.g.a. personliga skäl och en ny ordföranden utsågs inom styrelsen.


Dick Jonefelt blev inbjuden att representera Heureka vid SUF's årsstämma. Där fattades beslut om att inkorporera Tidningen Uppfinnaren Konstruktören i medlemsavgiften för att annars skulle tidningen läggas ned.


Ytterligare ett extra årsmöte hölls där Dick Jonefelt blev vald till ordföranden samt att ett formellt beslut om att låta Tidningen Uppfinnaren Konstruktören ingå i årspreminen till föreningen .
Man slog då fast att premien skulle vara 350:- + kostnaden för tidningen. Ett riktpris var då 80:- men fastslogs sedan till 100:- . man slog också fast att en stödmedlem, familjemedlem skulle betala 100:-.


I medlemskapet ingår också medlemskap i SUF där heureka betalar 40:- per medlem.


Tidigt på Våren bjöds vi in till ett medlemsmöte i Lidköpings Uppfinnarförening. Mötet hölls hemma hos Uppfinnaren Mats Gustavsson. Kort där efter blev vi (Heureka) inbjudna till Lidé på småskalig vindkraft och solkrafts symposium.


Under året har vi haft 8 medlemsmöte varav ett ordinarie och ett extra årsmöte Vi har också haft 6 Styrelsemöte samt 2 mässor en i Rotviksbro samt en på Harvens Dag i Färgelanda. Till en kostnad av noll kronor. Till endamålet har ett partytält på 48 kvadrat anskaffats till ett pris av 7000:- .

I September Blev Dick Jonefelt inbjude att Representera Heureka på SUF's Ordförandekonferans. Då togs ett informellt beslut om att starta ett diskutionsforum på Face Book där ordföranden från hela landet kan komma met tipps och idéer till varandra. Till skapare och moderator utsågs undertecknad

Undre hösten har vi fått ca 10 nya medlemmar som också har berättat om sin resa med uppfinnarens perspektiv Vi har haft ett studiebesök på hjälpmedelscentralen i Uddevalla där Ragnar Folén visade oss runt.

Ett möte med Hjälpmedelcentralens chef hölls på huvudkontoret i Mölndal Deltog gjorde Dick Jonefelt och Veronica från Entreprenörsarenan.

Föredrag om Uppfinnarens väg , hölls för eleverna på Östraboskolan av Dick Jonefelt

Möte med Bengt Raner , lokal chef Almi i Trollhättan och mellan Dick Jonefelt i syfte att öka sammarbetet mellan föreningen och Almi.


Förslag om att genomföra en studiecirkel i ämnet CE märkning togs på sista medlemsmötet som genomfördes traditionsenligt med Julbord och kvällens höjdpunkt var att visa uppfinningar för eget bruk.


Färgelanda den 19/2 2013


Ordföranden Dick Jonefelt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar